Open Compute Project

OCP Telco Engineering Workshop at the BCE Event in Austin, TX May 15, 2017

Light Reading's Big Communications Event (BCE) will be held in Austin, Texas on May 15-17. BCE unites next-gen communications providers for real-world discussions of the issues critical to their future, including virtualization, cloud, next-gen wireless and back office transformation. BCE delivers across the broad landscape of the telecom sector: networks of all kinds, data centers, cloud service providers, the booming IoT market, video service evolution and more.

This year's event will feature five pre-event workshops taking place on Monday, May 15 prior to the two-day conference on May 16 and 17.

The Open Compute Project Telco Engineering Workshop

OCP will host a Telco Engineering Workshop – these are working sessions that are meant to be technical in nature and are designed to allow the OCP Project Communities to come together to work on the goals and set the direction of each project as it supports the mission and vision of the OCP Foundation. These Engineering Workshops are designed to encourage, empower and inspire the OCP community to communicate, collaborate and contribute!

Monday, 15 May 2017 1 pm - 5 pm

Agenda:

1:00pm

15 min

Welcome & Open Remarks

Bill Carter, CTO, Open Compute Foundation

1:15

15 min

Carrier Grade Open Rack Architecture (CG-OpenRack-19)

Andrew Alleman, CTO, Radisys

1:30

15 min

What’s next for open hardware standards– intentions, call for participation, Community involvement and coordinate

Andrew Alleman, CTO, Radisys

Bill Carter, CTO, Open Compute Foundation

1:45

30 min.

Commercial products in the OCP pipeline

Jeff Sharpe, Sr. Product Manager, ADLink

Andrew Alleman, CTO, Radisys

2:15

30 min.

Panel Discussion on Telco/Operator sourcing models and ecosystem

2:45

30 min.

Updates from community:   POC’s, deployments, and disaggregation

AT&T, Radisys, ADLink, TBD

3:15

15 min.

BREAK

3:30

30 min

Open Hardware Specifications from AT&T

Tom Anschutz, Distinguished Member of Tech Staff, AT&T

4:00

30 min

Universal CPE (uCPE)

Tom Anschutz, Distinguished Member of Tech Staff, AT&T

4:30

30 min.

Closing Remarks or Open Panel Discussion

The OCP Telco Engineering workshop is free for all attendees, but registration is required. The workshop can be added onto any Big Communications Event pass.

Register here

  • BCE provides complimentary admission for verified employees of service providers, operators, financial & educational institutions, utilities, and government agencies. 
  • OPNFV members will receive complimentary or discounted tickets to the event based on their business demographic. Members use the discount code VIPOCP.
  • Non-qualifying members can receive 30% off all pass types. 

To view the agendas, participating speakers and event details for these workshops, visit this link.

About Light Reading

Light Reading combines its research-led online communities and targeted events portfolio to help those in the global communications industry make informed decisions. Lightreading.com is the ultimate source for telecom analysis for more than 400,000 subscribers each month, leading the media sector in terms of traffic, content and reputation. Light Reading produces targeted communications events and focused one-day conferences each year for cable, mobile and wireline executives across five continents.